Succesvol franchisenemer worden?

 

Annemiek van Vulpen, franchiseneemster Pets Place Ede

“Ik ben Annemiek van Vulpen en werk al heel wat jaren binnen de Pets Place club! Sinds januari 2008 heb ik mijn eigen Pets Place winkel in Ede.

Ik heb voor de Pets Place formule gekozen, omdat het een sterke formule is met een goede ondersteuning en begeleiding. Als je bij Pets Place zit, heb je zoveel voordelen. De organisatie koopt groot en voordelig in voor de Pets Place winkels en zorgt voor goede acties. Deze worden ondersteund door kant en klaar promotiemateriaal waardoor de doorvertaling in de winkels een fluitje van een cent is. We hebben  een landelijke folder die misschien wel het belangrijkste marketingmiddel is.

Doordat de randzaken zijn verzorgd kan ik me voornamelijk richten op de presentatie in mijn winkel en de aandacht aan mijn klanten geven die ze verdienen. Kortom, bij Pets Place heb je meer tijd voor je winkel en je klanten! De organisatie zorgt voor landelijke marketing en ik breid dit lokaal uit als franchisenemer met mijn kennis van de markt binnen mijn verzorgingsgebied.”

  

Annemiek Pets Place

 

 


   
Maarten Hoens, franchisenemer Pets Place Bladel

“Nadat de Dierenland dierenspeciaalzaken formule stopte zijn we heel bewust gaan kijken naar een andere franchiseformule. Uiteindelijk hebben we gekozen voor Pets place. Waarom? Omdat het hele concept duidelijk is, de winkels een eenduidige uitstraling hebben, er uitstekende inkoopvoorwaarden gelden en er korte management lijnen zijn. Eventuele problemen worden opgelost en de begeleiding, zowel financieel als commercieel is super!


Qua markering en reclame wordt ons veel uit handen genomen. We hebben een landelijke folder, werken samen met de Telegraaf, hebben een eigen magazine en sinds kort ook een eigen webshop. Deze zogenaamde cross channel strategie werpt vruchten af voor de franchisenemer en de franchisegever. Verder sta je als franchise organisatie met zoveel winkels en inkoopkracht natuurlijk veel sterker dan als ondernemer alleen. Het feit dat we over een groot assortiment kunnen beschikken waaronder ons eigen merk en private label en de inkoopprijzen van dit alles de beste condities in Nederland kennen maakt franchise bij Pets Place tot de juiste en goede keuze!”
  Maarten Pets Place

 

 


   

Annet Meinen – franchisenemer Pets Place de Weide, Hoogeveen.


   
“Door een toevalligheid in een Pets Place winkel ben ik in aanraking gekomen met het zogenaamde ‘Pets Place virus’. Ik kwam in deze Pets Place in gesprek met een regiomanager en al snel raakte ik enthousiast. Na dit prettige gesprek hebben we een afspraak gemaakt zodat ik wat meer te weten kon komen over de organisatie.

Met een goed gevoel (en een kandidatenlijst voor aankomende franchisenemers op zak) ging ik huiswaarts. In een tweede gesprek met de regiomanager en de franchisemanager werden er over en weer kritische vragen gesteld. Het selectietraject is daarmee transparant en de zaken worden besproken zoals ze zijn. Vertrouwen in elkaar en de toekomst is essentieel. Na de plussen en minnen goed tegen elkaar afgewogen te hebben, ben ik begonnen als franchisenemer.

Nu, een jaar later, kijk ik nog steeds zeer positief terug op mijn keuze. De begeleiding is goed, er is een eigen academie en voor de inkoop van de producten hoef je de deur niet uit. Kortom, een prima verbintenis tussen franchisegever en franchisenemer!”
   Annet Pets Place
 


   

Arnold van der Cruijsen – franchisenemer Pets Place Nijmegen

   
“Na het jarenlange lidmaatschap bij Dierenland B.V. was Pets Place voor mij een logische keuze.
Dierenland B.V. hield op te bestaan en dan sta je als ondernemer voor een moeilijke keuze.
Geheel zelfstandig verder, zonder organisatie achter je, of een andere franchisegever kiezen.
Ik kwam uit bij Pets Place omdat zij de grootste en de vooruitstrevendste zijn en dat past bij mij.

Het eerste jaar na mijn overstap zag ik de omzet stijgen waardoor ik wist de juiste keuze gemaakt te hebben. Op het gebied van routing en assortiment is er direct veel aangepast naar de Pets Place formule. Nog steeds gaat het goed voor mij als ondernemer binnen deze franchiseorganisatie.
Pets Place denkt met mij mee. Zij zijn groot en vooruitstrevend en hierdoor kan ik groeien.
Ooit wil ik een vierde winkel, door hun steun en geloof in mij kan dit gerealiseerd worden.

Mijn ervaringen als franchisenemer bij Pets Place zijn dan ook louter positief. Ik ben een ondernemer met hart voor mijn zaak en daar staat een goede organisatie achter.”